Fjern mug fra læder med æteriske olier


For en lille uge siden fik jeg mine ting fra Australien, som har været opbevaret siden 2016. Alt var fint undtagen min fine lædertaske som jeg har købt for penge jeg arvede efter min mor, og derfor har den affektionsværdi for mig.

Problemet har været at beskyttelsesposen er lavet af nylon, så det skal der ændres på, da den ikke ånder i tropisk klima.

Jeg prøvede at fjerne muggen med en fugtig klud, men endte med en taske med hvide skjolder - se foto:


Sort lædertaske med mug skjolder før behandling med æteriske olier

Sort lædertaske med mug skjolder før behandling med æteriske olier

Sort lædertaske med mug skjolder før behandling med æteriske olier

Sort lædertaske med mug skjolder før behandling med æteriske olier

Da jeg lever så kemikaliefrit som muligt, gik jeg på internettet for at finde en god løsning men uden held. Derfor gik jeg igang med at undersøge hvilke æteriske oiler som ville være de bedste.

Jeg ved f.eks. at lemon æterisk olie er super til at imprægnere en guitar med, andre er gode til svamp, polering af træ etc. Derfor besluttede jeg mig til at afprøve æteriske olier som lemon og eukalyptus.

Først prøvede jeg lemon, men den kunne ikke fjerne alt, så gik jeg videre til eukalyptus og den tog resten. Da disse æteriske olier affedter, vidste jeg at der måtte tilføres fedt og jeg valgte en uforarbejdet kokosolie til at imprægnere med, da den har antiseptiske egenskaber.


2 flasker æteriske olier (eukalyptus og lemon)

Smeltet kokosolie

Jeg smeltede kokosolien vha en infrarødlampe og smurte tasken ind med en blød klud. Derefter fjernede jeg overskydende olie og polerede tasken. Næste morgen var der et par områder hvor jeg ikke havde poleret nok, og dem brugte jeg den bløde side af en grydesvamp til at fjerne den overskydende olie.

Min taske er blevet så fin igen og fremover vil jeg bruge eukalyptus olie til al læder kombineret med kokosolie.


Sort lædertaske med mug skjolder efter behandling med æteriske olier

Sort lædertaske med mug skjolder efter behandling med æteriske olier

Sort lædertaske med mug skjolder efter behandling med æteriske olier

Sort lædertaske med mug skjolder efter behandling med æteriske olier

#æteriskolie #brugenafæteriskeolier #æteriskeolier #doTerra #lemon #eucalyptus #eukalyptus #læder #læderpleje #mug #fjernmug #mugfjerner #kokosolie #naturlighusholdning #renhusholdning #kemikaliesensitiv #kemikaliefrirengøring #kemikaliefrihusholdning

215 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Hvorfor dōTERRA

For mig er det fordi de æteriske olier støtter og hjælper mig gennem livets udfordringer. Ganske simpelt 😍 https://m.youtube.com/watch?feature=share&v=DDAUIMBxFMk

En healer olie: Tangerine

Tangerine er olien for glæde og kreativitet. Den kan hjælpe os ud af, selv den mørkeste, stemning. Glemmer du nogle gange dig selv? Og går det hele op i arbejder, pligter og ansvar? Tangerine hjælper