Hvad er æteriske olier

Æteriske olier er naturlige aromatiske forbindelser som findes i frø, bark, stængler, rødder, blomster og andre plantedele. De kan være både smukke og stærkt duftende. Hvis du nogensinde har nydt duften af en rose, vandret gennem en mark af lavendel, eller duftet til ny plukket mynte – så har du oplevet den aromatiske kvalitet af æteriske olier. Æteriske olier kan løfte stemningen, berolige sanserne og fremkalde stærke følelsesmæssige reaktioner. Og samtidig går brugen af æteriske olier langt ud over deres duftende tiltrækningskraft.

Æteriske olier har været brugt gennem historien i mange kulturer på grund af deres medicinske og terapeutiske egen-skaber. Moderne tendenser går i retning af en mere holistisk tilgang til egen omsorg, og voksende videnskabelige beviser for alternative behandlings-former fører til en genopdagelse af de dybsindige fordele af æteriske olier.

Mange har effektive desinficerende/ rensende virkning og er naturligt antimikrobielle. Deres unikke kemiske struktur giver dem mulighed for at pas-sere direkte gennem huden og giver en øjeblikkelig virkning ved lokal påføring. Og visse olier kan anvendes som kost-tilskud for at fremme vitalitet og velvære.

Ekstraktionsmetode

Terapeutiske æteriske olier er oftest udvundet ved dampdestillation ved lav varme, hvor dampen cirkulerer under pres gennem plantematerialet, og fri-gører de æteriske olier ud i dampen. Når dampen bliver kølet adskilles vandet og olien, og olien kan opsamles i dens rene form. For at sikre den højeste kvalitet olie i den korrekte kemiske sammen-sætning bliver temperatur og tryk nøje overvåget. For lidt varme og tryk, vil ikke kunne frigive de værdifulde olier, mens for meget, kan skade udtrækkets sarte kemiske sammensætning og ændre dens styrke.

For at skabe en kvalitets æterisk olie til terapeutisk brug er det lige så vigtigt omhyggeligt at udvælge de korrekte plantearter og plantedele, så de høstes på det perfekte tidspunkt, når deres æteriske olier er mest muligt kon-centrerede, som det er at omhyggeligt at kontrollere udvindelsesprocesserne. Denne komplekse proces er lige så meget en kunstart, som det er en videnskab. Og det kræver at erfarne avlere og destillerer arbejder sammen for at sikre et godt produkt.

CPTG (R) Rene æteriske olier til terapeutisk brug doTERRAs CPTG rene æteriske olier til terapeutisk brug er 100 % rene, naturlige, aromatiske forbin-delser, omhyggeligt udvundet fra plan-ter. De indeholder ikke fyldstoffer eller kunstige ingredienser, der vil udvande de aktive stoffers kvalitet – og de er fri for forurenende stoffer, såsom pesti-cider eller andre kemiske rester.


Lige så vigtigt, som der er at holde vores olier fri for forurenende stoffer, er det at sikre tilstedeværelsen af deres aktive stoffer på det rigtige niveau og at garantere sikkerhed og effektivitet. Man-ge olier hævder at være til terapeutisk brug, og nogle kan være rene, men få er underlagt en streng kontroltestning for at sikre en standard af de kemiske sammensætninger. doTERRAs certifice-rede rene æteriske olier til terapeutisk brug, bliver krydstestet ved hjælp af et spektrometer og en gaskromotograf, for at sikre både renhed og styrken i hvert parti.

doTERRA arbejder tæt sammen med et globalt netværk af ledende kemikere indenfor æteriske olier og planteavlere. Dette for at udvælge de korrekte arter, der dyrkes i de ideelle omgivelser og omhyggeligt høstet på det rigtige tids-punkt. De aromatiske forbindelser i planterne er dygtigt udvundet af erfarende destillerier og udsat for kemiske analyser for at sikre renhed og den rette sammensætning. doTERRA er CPTG (R) Certificerede rene æteriske olier til terapeutisk brug og repræ-senterer de sikreste og mest gavnlige olier, der er tilgængelige i verden i dag.

CPTG Certified Therapeutic Grade betyder 3 ting. 1. Renhed - 100% naturlig, ingn kunstige ingredienser, dufte eller fyldstog. 2. Sikkerhed - certificeret til at være fri for pesticider og andre kemikalier. 3. Virksom - standardiseret aktive ingredienser.
Sådan bruges æteriske olier. Aromatic - diffuse ud i rummet for at rense luften eler til at ændre følelser. Topical - kom direkte på huden og masser blidt. Internal - Kan indtages direkte i væske.

Hvordan bruges æteriske olier

Æteriske olier anvendes til en meget bred vifte af følelsesmæssig og fysisk velvære. De kan bruges enkeltvis eller i avancerede/komplicerede blandinger, afhængig af brugerens oplevelse og ønske. Æteriske olier bliver normalt anvendt på en af tre måder:

  • Forstøv aromatisk

  • Påfør kroppen ved at smøre på huden

  • Indtag internt som kosttilskud i væske

Brugen af æteriske olier kan både være utrolig enkelt og livsforandrende på samme tid. Det vil hjælpe førstegangs-brugere at arbejde sammen med nogen, som har brugt æteriske olier før, for at få en mere udbytterig og for-nøjelig oplevelse. Derfor; tøv ikke med at kontakte mig, hvis du har lyst til at høre mere.

Æteriske olier er naturligvis sikre og har få, hvis nogle uønskede bivirkninger, når de anvendes som anbefalet. De er dog stærkt koncentreret og bør anvendes med forsigtighed. Vær sikker på at du kun bruger 100 % rene æteriske olier til terapeutisk brug, og følg alle anvisninger og instruktioner. Æteriske olier må aldrig anvendes i øjnene eller inde i øregangen. Hvis der opstår rødme eller irration ved brug af æteriske olier på kroppen, så brug en vegatabilsk olie som kokosolie, til det berørte område. Vand vil ikke fortynde den æteriske olie. Kontakt din læge, før du bruger æteriske olier, hvis du er gravid eller er under lægebehandling.

Et fingerpraj, er at det er bedre at tage/bruge en dråbe olie flere gange om dagen, end at tage/bruge flere dråber på en gang – således bevares effekten af netop den olie du har valgt, hele dagen.

doTERRA forebygger, behandler eller helbreder

ikke sygdomme.
Det er din livsstil som forebygger sygdomme

At bruge æteriske olier er intuitivt enkelt og yderst tilfredsstillende. Dog kan mange olier der er på markedet, deres utallige kombinationer og anven-delsesmuligheder, være overvældende for begyndere.

Jeg vil anbefale dig at kigge efter renheden på olierne før du køber – Et eksempel: Har set Lavendel olie, hvor der blot er 40% Lavendel i – og har set Lavendel hvor der er 80% Lavendel i.

Med doTERRA olierne er du garanteret 100% renhed, det vil sige; ingen tilsætningsstoffer eller fortyndende midler – ej heller tilsat noget under udvindingen af de æteriske olier.

De olier jeg omtaler på min side her, er kun olierne fra doTERRA.

Vil du lære mere om doTERRAs æteriske olier, så kommer jeg gerne forbi dig – og hjælper dig i gang, med netop de olier du har brug for. Send en mail til mig: jordensgaver@mail.dk